Нашите изненади

Банер

Онлайн потребители

В момента има 18 посетителя в сайта

Партньори

Банер
Банер


Новини
Добри решения за практични родители

Студио ,,Сътворение" е организатор на представянето на система пелени за многократна употреба, ,,кенгуру"-раници за бебета и аксесоари, които могат да бъдат в полза на родителите при отглеждането на децата им в най-ранна възраст.

Презентацията ще се състои на 25ти ноември от 14.00 часа в студио ,,Сътворение".

На събитието ще Ви представим:
- различни системи многократни пелени от марките ImseVimse (Швеция), Christine Bendel (Германия), Storchenkinder (Германия) и други утвърдени производители. Ще можете сами да се уверите, че пелените са изработени от натурални и меки материали, да видите вариантите за закопчаване и как се постига идеално прилягане на пелената до тялото на бебето;
- непромокаеми гащички, които можете да използвате заедно с пелените - за нощно време или по време на разходка; ще узнаете как правилно да се грижите за пелените, какви режими и средства за пране могат да използвате.
- ергономични раници (Manduca – Германия) за носене на деца от 3-4 месеца до 20кг. Ще Ви разкажем какви са основните разлики при ,,кенгуру” раниците, с демонтрация на различните варианти за носене - отпред, отстрани и на гърба. Ще Ви предоставим възможност за вземане на раница ,,под наем” – за да изпробвате и прецените удобство/практичност и т.н.
 
Последни новини:

 

При нас:

Към момента (10.09) групите ни по Хатха йога и Сакрална архитектура и дихание са в почивка. Очаквайте актуална информация за новото начало.

 

9 и 11.10: Ориенталски танци за абсолютно-начинаещи: въвеждащ курс.

Ако желаете да се запознаете отблизо с ориенталския танц, да потанцувате за удоволствие или просто да разпуснете в края на деня, предлагаме Ви нещо различно.
Ориенталският танц събужда нашата женственост, прави ни осъзнати за движението ни в прстранството.
Въвеждащият курс ще се проведе в два урока: на 9 и 11 октомври. Ще минем през основни движения, ще танцуваме на хубава египетска музика. След края на въвеждащия курс ще имате възможността да се включите в редовна група за начианещи.
Цена на въвеждащия курс: 22 лв, участието е само и единствено със записване на телефон: 0889 387632.
Краен срок за записване: 07.10.
За допълнителна информация, свържете се с нас!

Водещ: Съри Мелконян-Михалева, ученичка на Жулиета Малчева и Бояна Петрова, вече 11 години в света на танца.

05.10 от 10.00 до 12.00 часа: Детска работилница по изкуства (6-10г)

Включва: пеене, актьорско майсторство, танци, ритмика, под съпровод на китара.

Работилницата за изкуства е работилница за сценични изяви – всяко дете има нужда от изява, да изрази себе си, но в същото време децата не обичат амбициите, постоянните репетиции и типичния процес на обучение. Децата възприемат света, чрез игра, за тях тя не е разделена от ученето; именно затова, чрез много забавни и ползотворни игри, работилницата грабва вниманието на децата, за да изразят себе си и в същото време, за да научат нещо ново.

В работилничката има по малко от пеенето, актьорското майсторство, танците, съчиняването на истории и ритмиката. Всичко това е под формата на леки игри, чрез които децата усещат вродената си вътрешна свобода, а водещият просто им дава възможност да я изразят на сцената.

Част от методите и игрите са взаимствани от Слънчевата Педагогика, Методът Монтесори, Валдорфското и Демократичното училище.

Водещ: Стефан Петров – преподавател по китара, театър и ментална аритметика, поет с китара и певец. От 4 години работи с деца и е открил баланса между забавлението и обучението.

,,Аз се опитвам да виждам всяко едно дете като съвършено и като завършено, а децата усещат това, именно затова им е толкова забавно и ползотворно, когато „работим“ заедно.“

Цена: 10лв.
Дата: 05.10. (събота)
Час: 10:00 – 12:00
Участието е само с предварително заявени места. Краен срок за записване: 04.10. Работилницата се провежда при минимум 4 записани деца.

 

13.10 от 10.30 до 11.15ч: Музикална работилница за деца (3-5г) и родители

Скъпи родители,
Каним Ви да изживеете една различна неделна сутрин с Вашите деца!
Музикалната ни работилница е подходяща за деца от 3 до 5 г, методът на работа е групов – 8/10 деца с придружител, и включва:
- ритмични упражнения, които усилват чувството за ритъм, развиват концентрацията;
- игри с различни ударни музикални инструменти - засилват благоприятното въздействие на усещането за работа в екип;
- изпълнение на ритмичен съпровод, съчетан с движение – развиване на по-добра координация на тялото;
- създаване на навик да се слуша музика, разкриване на красотата на различните музикални стилове и жанрове.

Фасилитатор: Светлана Борисова- музикален педагог, специализант музикотерапевтични техники , фасилитатор групи за ранно развитие с музика.

За работилницата молим да носите доброто си настроение, пантофи/дебели чорапи – 15 минути преди началния час.

ЦЕНА: 15лв (дете + родител) / 20лв (родител + 2 деца)
Кога: неделя, 29.09.2019 от 10.30 до 11.15
Къде: студио ,,Сътворение”, гр. Бургас, ул.,,Георги Шагунов" 20

ВАЖНО: Участието в групата е само и единствено с предварително записване на телефон: 0889 387632. Краен срок за записване: 27.09.

 

Йога сутрин, йога наобяд

Започваме редовни сутрешни и обедни практики по йога за всеки, който желае денят му да започне още по-леко и да продължи в хармония и баланс!
Йога е един от най-лесните начини да поддържаме тялото си в оптимална форма и гъвкавост. Практикуването на йога премахва стреса, балансира емоциите и влияе благотворно върху храносмилателната, хормоналната, костната, нервната, имунната, кръвоносната и отделителната система в организма.

Отделете един час за Себе си!

Практиките ни включват: загряващ комплекс, асани (пози), дихателни практики, мантри, релаксация.

Сутрешните практики ще Ви помогнат да раздвижите тялото си и се заредите с позитивна енергия за целия ден.

Обедните практики са подходящи за работещи хора. Те ще Ви помогнат за кратко да ,,избягате”от работната обстановка, да се обърнете към себе си. Чрез обедните практики ще освободите блокажите в тялото, ще успокоите ума, ще балансирате емоциите си.

Сутрешните практики ще бъдат в понеделник и сряда от 7.45 до 8.45ч. Начало: 07.10.
Обедните - вторник и четвъртък от 12.15 до 13.00. Начало: 8.10.

Цена: 50лв за 8 посещения в рамките на 30 календарни дни.
Участието в практиките е САМО с предварително записване на телефон: 0889 387632. Краен срок за записване: 05.10.


Водещ: Катерина Арабова
,,За мен йога е най- приятният ,,инструмент” за въздействие върху физическото тяло, ума и емоциите. Практикувайки йога реално осъзнаваме собствената си сила и я използваме."

 

Провеждаме йога часове за бъдещи мами, обадете ни се, преди да дойдете!

 

 

Йога на смеха - очаквайте информация за следващата ни среща. Прочетете повече за практиката и преподавателката тук.

 

 

Рейки Ателие - работилничка за чудеса: провеждаме редовно всеки месец

Всички имащи инициация в Рейки, независимо от нивото са добре дошли.
Практиката ще бъде 2 часа. Може да останете толкова, колкото прецените. Споделяне на благоденствието: един час - 11.00 лева, два часа - 22,00 лева.
След като приключим двучасовата практика отваряме вратите и с вход свободен посрещаме всички хора, които имат нужда от нашата помощ. В това Ателие всички ние с Рейки ще подаваме енергия на хората, доверили ни се за яснота и просперитет в тяхно име и за най-Висшето им Благо и Добро.
След тази практика ще имате възможност да задавате въпроси и ако имате нужда от конкретна моя помощ да споделите. Ако желаете да сте част от рейки ателието, моля потвърдете присъствие на телефон 0888 33 6867.

 

Рейки Ателие - провеждаме всеки месец, свържете се с нас за повече информация:

След работилничката през Октомври, в която наистина се случиха чудеса и то най-вече за тези, които включихме в лечебните си кръгове в студиото и от разстояние, продължаваме с практика, която буквално изрових от архивите си. Практика свързана с ефективно решение и действие за живот в Светлина, която не отрича всичко онова, което все още е в тъмнината и има нужда да бъде видяно, прието и отработено. Времето е напълно подходящо. Във вибрацията на Архангел Михаил и преди Пълнолуние ще освободим от себе си нездравословни енергийни нишки, които разболяват телата ни, чрез емоции, мисли и вмешателства. След това ще оставим енергията да лекува засегнатите в нас места.

 

 

 

,,Да подадем ръка!" - Дом за възрастни хора ,,Цвета и Анка Върбанови", гр Бургас

Събрахме средства и дарихме пердета за дома (вкл. ушиване) и 30 броя хавлии. Част от кампанията са редовни посещения в дома, с цел четене на книга, компания на възрастните хора. Срещите се провеждат веднъж месечно, в понеделничен ден. Ако желаете да участвате, свържете се с нас!

 

Прочетете повече за инициативата ни тук

 

 

Добрата мисъл тази седмица: ,, Посвети се на децата си - отделяй им време, окуражавай ги с внимание и любов - те са твоето бъдеще."


Сайтът е обновен и оцветен на 30.09.2019г.

 
Кундалини йога с Прем Шела: 29.06.2013

Кундалини йога по учението на Йоги Бхаджан и Ананд Шараби е подходяща за всички.
В практиките по Кундалини Йога се прилагат техники за освобождаване от стрес, страхове и изградени поведенчески модели, за да се освободи пространство за по-смел избор на щастие - нашето рождено право.
Практиките са фини, понякога доста динамични, друг път леки и неусетни и включват движения, синхронизирани с дишане, звукови вибрации, мантри и техники за концентрация.
Всеки път практиките са различни, но в крайна сметка се цели един ефект - синхронизиране и балансиране на цялото. Подходящи са както за начинаещи, така и за напреднали.

Продължение...
 
Танцов спектакъл "Сътворение"

На петък, 13ти януари 2012 г. организирахме първия си самостоятелен танцов спектакъл и, естествено – нарекохме го „Сътворение”. В него вложихме най-доброто от себе си, креативност, вдъхновение, и разбира се – усилия. Освен танци, имаше актьорска игра, лирика, приказки и какво ли още не. Атмосферата пресъздадохме и благодарение на красивите ръчно-изрисувани мебели, разбира се в индийски стил (благодарим на нашите приятели от „Екзотик Декор”)....

Продължение...
 
Индийски танци в "Морско Казино"

... беше нашата изненада за Бургазлии през една хладна ноемврийска вечер след смрачаване. Дария, учителката ни по танци, даде всичко от себе си, за да ни предаде емоцията на танца и музиката, да ни накара да се чувстваме като принцеси или богини, или за каквото се пееше в песента, която танцувахме. В начинанието се включиха над 50 души от всички възрасти и, за наша изненада, всички те бяха участници в часа и танца. Наблягаме, от ВСИЧКИ възрасти...

 

Продължение...
 
Акашовите записи...

...пак бяха при нас с чудесните Деси и Милуш. Или казано с повече думи, през юли център "Гайа", в лицето на преподавателите Деси и Милуш, отново ни бяха на гости с курс-просвещение по Акашови записи, 1во ниво. Някои от нещата, в които участниците бяха просветени, са: какво са Акашовите записи и как се отварят, какви са учителите и как да говорим с тях и още и още. Курсът беше добро съчетание на теория с енергийни практики, по време на които всеки намери отговори на своите въпроси, получи необходимите напътствия, истини или съвети...

Продължение...
 
Лятна занималня "Щураците" - сезон 2013

Откриваме лятото за децата! За нас е чест да сме домакини на лятна занималня за деца с дългогодишна традиция, под ръководството на професинален педагог и възпитател.

Заниманията са целодневни, по желание на родителите могат да бъдат и почасови, водят се с малка група, и включват:

-Приказки, песни, игри на английски език – по невероятния учебник “Little Bugs” на издателство MacMillan;

-Следобедни игри в морската градина, посещения на басейн, езда, детски лагери и екскурзии /по желание/

- Арт-занимания: различни техники на рисуване, моделиране, флористика (апликация с природни материали – камъчета, корени, семена) и много други...

 

Продължение...
 
Human-Design

На 12 март (2011г.) Владимир Драгиев (още известен като „Влади”) изнесе чудесна лекция по хюмън дизайн (human design) в център „Сътворение”, Бургас. Разбира се, Влади разкри само върха на айсберга, а останалото остави на нашата инициатива и самоподготовка по темата, но въпреки това двата часа, в които го слушахме в захлас, бяха достатъчни да запалят доста от нас по чудото, наречено „хюмън дизайн”. Влади ни разказа за корените на науката, основните принципи и нейният създател Ра Уру Ху (Ra Uru Hu), за типовете хора и как се определят те, за „вътрешния авторитет” и „стратегията в живота” и още куп неща, които няма как да изброя тук. Запалените по темата

 

Продължение...